Bevezető

Mi a célunk a tanácsokkal?

Ugrás a tetejére

Kinek érdemes elolvasnia ezeket az oldalakat?

  • Aki szeretne kevesebbet költeni a közüzemi számláira.
  • Akit érdekel, hogyan lehet apró változtatásokkal is pénzt spórolni.
  • Aki szeretné kicsit jobban érteni, hogy miről beszél a fűtés-, vagy a vízszerelő.
  • Aki szeretné megtudni, hogyan döntheti el a „szakértőről”, hogy tényleg szakértő-e.
  • Aki szeretne tudatosan tenni a környezetéért.
  • Akit érdekel, hogyan lehet otthona kényelmesebb és gazdaságosabb, mint eddig.
  • Aki kíváncsi hogyan építhet magának élhető otthont, optimális üzemeltetési költségek mellett.
  • Akit érdekel, hogy milyen újdonságok szolgálják a kényelmét.
  • Aki tájékozottan szeretne tárgyalni a tervezőkkel, kivitelezőkkel, mesterekkel.
  • Akit érdekel, hogyan működik otthona.

Azért szedtünk csokorba számos praktikát, tippet, hasznos szokást, hogy mindenki szabadon dönthessen arról, számlákra, vagy valami számára fontosabbra fordítja azt a pénzt, amiből gazdálkodik. Hiszünk abban, hogy mindenki tehet érte, hogy költségei kisebbek, otthona gazdaságosabb legyen, ezért szeretnénk tapasztalatainkat és szaktudásunkat közérthetően és használható módon megosztani.

Oldalainkon talál olyan ötleteket, amelyeket akár már holnap bevezethet és olyanokat is, amelyek kisebb, vagy nagyobb beruházást igényelnek, de hosszú távon gondoskodnak otthona kényelméről, optimális költségek mellett.

Bízunk benne, hogy mindenki talál hasznosat tanácsaink között, akár van már saját otthona, akár most tervezi, hogy épít, vagy vásárol egy újat.

Energiamegtakarítás, energiahatékonyság, komfort

Ugrás a tetejére

A Rezsifaragók oldalain megtalálható tanácsok, ötletek, információk célja, hogy segítse Önt az energia és a víz hatékony, takarékos felhasználásban anélkül, hogy le kellene mondania kényelméről, komfortérzetéről. A következőkben gyakran találkozik majd az energiahatékonyság, energiatakarékosság, komfort fogalmával, ezért szeretnénk röviden elmagyarázni, mit értünk alatta.

A tervezés fontossága

Ugrás a tetejére

Egy beruházást igénylő munkánál – pl. egy épületgépészeti, vagy más energiafogyasztással kapcsolatos rendszernél – érdemes kikérni egy tervező tanácsát, vagy megbízni egyet. A tervezés nélkül készült rendszerek élettartamuk során a tervezési költség többszörösét is kihúzhatják az Ön zsebéből.

Mi van az ár mögött?

Ugrás a tetejére

Négykézlábazó gyermekünk homokozós nadrágjának, a kiskamaszunk két hónapig hordott divatpólójának legtöbben olcsót választunk. Egy-két hónap és nincs többé szükség rájuk. Kimennek a divatból, tönkremennek, megunjuk...

Ha azonban olyasmiről van szó, amit beépítünk az otthonunkba akár évtizedekre, érdemes fontolóra venni, hogy milyen terméket, szolgáltatást választunk.

 

Miért olcsó egy termék?

Ugrás a tetejére

Talán Ön is elgondolkozott már azon hogyan lehet, hogy két látszólag azonos termék ára között megdöbbentő különbségek vannak. Összeszedtünk néhány szempontot, mitől lehet valami olcsó, vagy drága: